Vi fortsætter successen fra sidste år. Blot større og mere mangfoldigt. SE PROGRAMMET LÆNGERE NEDE PÅ SIDEN
Verdens Sirener, Nørrebrohallen, Send Flere Krydderier og Nørrebro Bibliotek inviterer til FNs modersmålsdags arrangement i Nørrebrohallen, fredag den 21. februar kl. 15-19. Der vil være:
• Sprogboder hvor du kan indsamle din egen lille sprogparlør – blandt andet lære at spørge om ”Vil du være min ven” på mange forskellige sprog
• Musik, sang og underholdning fra 4 scener rundt omkring i Foyeren, Send Flere Krydderier og på biblioteket – hvor alverdens sprog er i spil (line up kommer løbende, bl.a. vil Verdens Sirener synge)
• Spoken Word scene – hvor der er fokus på de talte ord, i form af digte, poesi, pantun (malaysisk), historiefortælling på mange sprog
• Oplæsning af børnebøger på forskellige modersmål. Tag dit barn med og lyt til den mangfoldige sprogverden der er. Du er velkommen til tage din egen børnebog med og læse lidt højt på dit sprog.
• Mad kan købes i Send Flere Krydderiers cafe
• Kringlebakken udstiller deres streetart fotoudstilling om FN’s menneskerettigheder.
Alt i alt – det bliver et rigt og varieret program, vi takker Nørrebros Lokaludvalg for at det er muligt at fejre denne dag. Hold øje med Facebook tryk her og længere nede på denne side for yderligere opdateringer og programmet.
Se fra sidste års fejring, billeder og video: Zach 6 år, fortælle om sine sprog og hvorfra hans familie kommer fra
PROGRAMMET – BLIVER LØBENDE OPDATERET:
Kl.15.00-15.10 Velkomst og åbning af boder
kl. 15.10-15.30 Moussa Diallo vil sammen med sin med musikant Salieu Dibba genskabe den magiske stemning, han selv oplevede som barn, når de ældste i landsbyen dengang fortalte eventyr. Moussa synger og fortæller eventyr fra Mali, og børnene bliver draget ind i den afrikanske eventyrverden. Tak til BUPLs solidaritets og kulturfond, for at støtte dette indslag på dagen.
kl. 15.30 – 16.00 Bilal Irshed og Dana Alshihaby: Det er sagt at man i oudens klang kan høre hele Orientens historie og skønhed. Oplev en dejlig koncert i selskab med dette smukke og
meditative instrument og sang. Bilal Irshed er en herboende palæstinensisk komponist og oud-spiller og står i Danmark som en af de fremmeste eksponenter for oud’en. Dana Alshihaby er en herboende palæstinensisk sangerinde . Hun synger i mange forskellige genrer, blandt andet jazz, klassisk og arabisk.
16.00-16.10 Kinesisk løvedans
“Løvedans” (Lion dance), der er en traditionel del af kinesisk kultur. Løvedansen betyder meget for den kinesiske befolkning, og vi er vant til at opleve løvedans som en del af den kinesiske nytårsfejring.
Løvedans er en kinesisk folkekunst med en historie på over 1900 år. Ved festlige lejligheder spilles på gong-gonger, trommer og løvedansere hjælper med fejringen. Løvedansen bringer ikke kun liv på scenen, men også glæde til publikum, når de oplever løvens krop og udtryk. Målet er at fremvise både spirituel styrke og at bringe glæde, held og fremgang. Løvedans er både en fremragende kultur og en folkekunst.
16.10 – 16.30 BERG “For en kejserinde er en kejserkvinde”
Berg, med det borgerlige navn Alberte Kragh, er en 20-årig sangerinde med en masse på hjertet. Hun har skabt et originalt univers, som skal bringe publikum tættere på de følelser og tanker, man sjældent siger højt. Samtidig skalnogle af de forventninger og fordomme, der stadig eksisterer i det danske samfund udfordres. Med den kommende udgivelse af Berg’s debutalbum ”Kejserkvinde” i foråret 2020 er der for alvor lagt i kakkelovnen til at den unge sangerinde skalbryde igennem på den danske musikscene. Debutalbummet beskrives af Bergs om; Mit album ‘Kejserkvinde’ er skrevet til alle de kvinder derude, som ikke har kunne give slip på deres dybeste persona, fordi de er blevet pakket ind i, at en kvinde skal være: Sød, sjov, ikke snakke for meget, men heller ikke være genert, gerne være sexet, men ikke have været sammen med for mange, smuk -vel og mærke uden makeup, festglad, men ikke for festglad, slank, altid glad, ikke følsom, ikke skrive for meget til en fyr, men for Guds skyld heller ikke spille kostbar, for sådan noget gider man jo heller ikke?… og jeg kunne blive ved At være kvinde og samtidig passe ind i en karakter, der er blevet skabt igennem reality og SoMe er en umulig sag. Men det er stadig overraskende, hvor mange der bruger al deres energi på at passe ind i den form, som jeg også brugte 19 år af mit liv på at passe ind i. Men fandme nej! JEG er højtråbende, JEG snakker som et vandfald, JEG skriver gerne flere gange dagligt til en fyr, jeg er vild med, JEG er absolut ikke den kønneste pige i klassen, men JEG er lige som jegskal være, præcis ligesom alle andre kvinder! Det er med andre ord en kvinde der står klar til at udfordre netop de forventninger, som nogle gange er en så indgroet og naturlig del af samfundet. Det bliver med garanti en nervepirrende rejse fyldt med power og stærke følelser og en helvedes masse selvtillid.
Booking kontakt: Morten Færmann –6080 3444 –morten@christopher.dk
16.30 – 16.55 Verdens Sirener, optræder med nye sange på Biblioteket
Sange fra hele verden – Elfenbenskysten – Sverige – Bulgarien – Peru – Algeriet – Bangladesh og selvfølgelig Danmark. Kom og syng med.
kl. 17.10 – 17.30 Fuat Talay og Cahit Ece. Barndomsvennerne Fuat Talay og Cahit Ece spiller og synger på tyrkisk og kurdisk. De to musikere dyrker et musikalsk crossoverlandskab, hvor den anatolske folkemusik bl.a. krydres med sufi og alevi musik. Det er musik og sang, hvor de traditionelle toner og melodier blandes med forskellige etniske instrumenter og en blød, lækker lyd smyger sig om lytteren.
17.30 – 17.40 Atta Ur Rehman. Jeg er uddannet Arkitekt og Urban manager fra Pakistan og England og SOSU- assistent fra Danmark.
Mine interesser er Kunst, arkitektur, mad, film, musik og cykelture i byen og naturen. Jeg er humanist og glæder mig at deltage social arrangementer.
Det glæder mig at deltage i FNs modersmål fest igen.
Jeg ville gerne synge en sang på Urdu ”Naam gum jaye ga, chehra yeh badal jaye ga” (jeg miste mit navn, forandre ansigten… min kendetegn blive min stemme hvis I kan husk det)
17.45 – 18.05 John Mutombo
John Mutombo er sangskriver og musiker fra Congo, han synger sange på landets 4 største sprog: lingala, swahili, tciluba og kikongo. I vil også møde John i Lingala sprogboden – her kan I lære at sige tak og meget mere, på hans sprog.
18.05 – 18.30 Verdens Sirener, optræder med nye sange på Biblioteket
Sange fra hele verden – Elfenbenskysten – Sverige – Bulgarien – Peru – Algeriet – Bangladesh og selvfølgelig Danmark. Kom og syng med.
18.40-19.00 Kim Jezus Henriksen
Kim Jezus har det internationale sprog Esperanto som modersmål Dansk far, polsk mor. Har udgivet 3 albums med sange på Esperanto. Det første med bandet Amplifiki, med medlemmer fra Frankrig, Sverige og Danmark. Og 2 albums med Esperanto Desperado. Musiken er en blanding af verdensmusik, ballader og bluesrock – tit iørefaldende melodier som man hurtig kan synge med på.